Avocado este o parte indispensabilă din dieta celor care se străduiesc să mănânce sănătos. Dar consumul său comportă și unele riscuri.
Neurologul Dr. Igor Matsokin a descoperit un efect secundar neașteptat asociat cu acest fruct.
CITEȘTE ȘI: Cum cumperi un avocado bun? / TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE
Adevărul este că scoarța copacului, sâmburii și coaja fructului conțin o toxină – persina. Medicul a subliniat că consumul de avocado nu va îmbolnăvi grav o persoană, dar acumularea acestei substanțe toxice poate duce la leziuni intestinale.
CITEȘTE ȘI: Desertul ideal când vrei să slăbeşti: Negresă cu avocado/ REŢETĂ
„Cea mai mare concentrație de persină se află în sâmbure, dar se găsește și în scoarța plantei și în coaja fructului. Această substanță poate provoca, de asemenea, o reacție alergică puternică – cum ar fi urticaria”, avertizează medicul.